Putu Mahayani Iluh (7)

Geboren: 5-1-2011

Instapleeftijd: 6 jaar / Actuele leeftijd 12 jaar

16/5/23 Boodschap van Maha aan Ed en Miranda

Maha is geboren in Kayuputih en is een vrolijk meisje. Zij gaat naar de basis school van Kayuputih. Kayuputih is een bergdorpje 30 km vanaf de kust.

Maha zorgt al, zo jong als ze is, voor haar moeder en doofstomme vader, beiden met Downsyndroom. Verder heeft zij nog een drie jarig broertje die nog niet kan praten en enkel wat geluiden maakt. Het is niet mogelijk het broertje bij de gehandicapte ouders weg te halen. De ouders laten dit niet gebeuren.  Maha woont in het huis van haar tante een eindje verder dan haar ouderlijk “hutje” . Het hutje is een armoedige bouwval gebouwd op enkele pallets midden in de sawa (rijstveld). Het is met kippengaas “omheind” zodat haar broertje niet in het water terecht kan komen. Maha, brengt geregeld wat eten naar haar ouders. Veel meer kan ze niet doen. Ami heeft al een geprek met de Kepala Dessa (hoofd van het dorp) van het dorpje gehad, maar deze wil of kan niets voor hun betekenen. Maha is Hindu.

In November 2017 hebben Ami en Carel besprekingen gehad om een huisje te bouwen in het dorpje. In Maart 2018 hebben Julia, Ami en Ariani (contact personen op Bali) voor Maha en haar ouders en broertje een huisje laten bouwen mogelijk door een fantatsische sponsoring van Numidia en sinds Juli 2018 wonen deze mensen tussen de andere dorpsbewoners.

Haar sponsorouders zijn Ed Donders en Miranda van der Spoel. Instapleeftijd in 2016 was 6 jaar.

Ze zijn trots en erg blij en Maha woont weer bij haar eigen ouders. Dit is mogelijk gemaakt door extra sponsorgeld. 

Voor Maha een kadootje meegegeven toen Roger op bezoek was op Bali. Een mooie roze sportieve hoodie

2023 / Kadootje voor Maha
10/10/2021 / Bezoekje bij Maha en haar broertje Kadek (37)

Diverse foto’s van Maha

1/10/2017 Maha samen met haar moeder bij het oude huisjes tussen de rijstvelden
Schoolrapport 2016/2017
08-2016 / Shopping bij Hardy’s
Familie document Maha
Scroll to Top